2018-09-06

Noterat i veckan

För övrigt anser jag att ett fåtal siffror i valrörelsens sifferhav är särskilt intressanta: 99,9 procent av de infödda svenskarna begår inte våldtäkt, inte heller 99,6 procent av invandrarna.
   Den årliga skattesmitningen beräknas till 43 miljarder, kostnaden för invandring till 40 miljarder.
Jan Guillou, AB 5/9

Privata företag, näringslivsorganisationer och stiftelser investerar varje år 200 miljoner i tankesmedjor som har en borgerlig och liberal inriktning. Vänsterns satsning på tankesmedjor uppgår till 10 miljoner. 
   De senaste 50 åren har det privata näringslivet satsat 3 miljarder kronor på tankesmedjor som Timbro, Frivärld, Reforminstitutet, Ratio, Institutet för Näringslivsforskning, Centrum för Rättvisa, Entreprenörsforum, Det nya välfärden och Studieförbundet Näringsliv och Samhälle.
Sverker Lindström, Pengarna i samhällspolitiken, Arena.

Inför slaget om Idlib
Hela planetens yta har tusentals kulhål per kvadratkilometer. I oräkneliga generationer kommer de geologiska spåren bestå. När namn som Somme, Verdun, Dien Bien Phu, Aleppo har glömts bort och de människor vilkas liv offrades där inte är kända av någon kommer massmördandets molekyler fortfarande att flöda stilla genom jordskorpans översta skikt som en signatur för det vi ännu kallar mänskligheten.
Sverker Sörlin, Antropocen, sid 33.

Dagens siffra: 102 000
Antal gånger inlägg från den högerpopulistiska Facebooksidan ”Politiskt inkorrekt” delades under augusti i år. Motsvarande siffra för Sveriges största tidning Aftonbladet var ungefär 64 000.
Kvartal den 6/9

Inga kommentarer: