2015-09-03

Så går det till i fullmäktige av Gunnar Stensson

Träffpunkten i Klostergården som Allianspartierna stängde är fortfarande stängd, trots löften. Lokal saknas.  Det är lätt att förstöra, dyrt att återskapa.  Folkpartiet, som bär huvudansvaret för stängningen, vill nu att kommunen ska satsa på reklam för träffpunktsverksamheten i Lund. Höjden av hyckleri! sa Mats Olsson, V.

Nedskärningar i Komvux blir följden av den snåla skolbudget som lett till att Lund inte kvalificerar sig för statsbidrag. Alliansen fortsatte nedskärningspolitiken genom att vägra dem  som skaffat enstaka högskolepoäng att utbilda sig på Komvux. De rödgrönrosa partierna ville öka bidraget till Komvux,  men röstades ner.

Ted Ekeroth, SD, och Agneta Lindskog, KD, ville stoppa förslaget att  göra Lund  till en fristadskommun  för förföljda författare. Sverker Oredsson, FNL, såg till att det gick igenom.

Allianspartierna kastade sig över Emma Berginger för att hon försökt ordna en tillfällig plats för  EU-migranter vid Sankt Hans backar. ”Vi försöker visa ett minimum av humanism och förnuft och anklagas för mygel. Heder åt Emma som ser ett problem och försöker göra något åt det” sa Per Svensson,S.
Sten Henriksson, Helena Falk och Jesper Sahlén rapporterade i senaste numret av Politiken, V.

Inga kommentarer: