2007-09-27

Händer i Lund

V-aktion mot höjd busstaxa
Med anledning av att busstaxan höjs från 12 till 15 kr på måndag den 1/10 och vänsterpartiets krav på att istället ta tian tillbaka, så kommer vänsterpartiet att genomföra två aktioner i form av torgmöten på Botulfsplatsen.
På lördag den 29/9 när taxan fortfarande är 12 kr erbjuder vänsterpartiet folk att åka buss till vänsterpartipris, 10 kr (vi ger dem två kr samt ett flygblad), s-, mp-, dv-pris (gå på bussen, betala vad det kostar), borgerligt pris för dem som röstat borgerligt och inte ångrat sig (stå för din uppfattning, lägg tre kr i en bössa).
På måndag delar partiet i stället ut femkronor till dem som vill åka till vänsterpartipris.
Tid och plats: Kl 12-13 på Botulfsplatsen, lördag den 29/9 och måndag den 1/10. De som kan samlas på partilokalen en stund innan och hjälps åt att ta grejer till Botulfsplatsen.
Efter aktionen på lördag håller vänsterpartiet öppet hus på lokalen 13-14, då det är önskvärt att ett antal kamrater med kommunala uppdrag är med och fikar med ev. intresserade.
Ställ upp på en aktion som nog kan bli ovanligt kul!

-----------------------------------------------------------------------------------

Ekomässa i Lunds Stadshall
Äntligen textiltema på miljöveckan!
Bomull är en av världens mest besprutade grödor. Vid färgning och blekning används farliga kemikalier som ofta släpps rakt ut i omgivande vattendrag. Det är inte så roligt att tänka på att min tröja kanske förstört dricksvattnet för någon i Indien, eller på att den kan innehålla ämnen som är skadliga för min hälsa.
Den bästa lösningen för att minska problemet är förstås resurshushållning. Laga och sy om. Köp hållbart och second hand. Men ibland vill eller måste man köpa nytt.
Därför är årets miljövecka - som har textiltema - otroligt viktig. Vi i Naturskyddsföreningen behövs för att fånga och sprida den andra vågen av ekomode, som är på väg in. Denna gången ska vi se till att den är här för att stanna. Till skillnad från de ekologiska kläderna i början på 90-talet är det inte bara naturfärgat och rymligt, nu finns det något för alla stilar - street, friluft, dam m.m.
I Lund vill vi med en ekomässa visa på utbudet av miljöanpassade och rättvist producerade kläder, textil och mat. Kom till Stadshallen 29 september och inspireras av mångfalden! Då kan du hjälpa till att sätta press på butikerna att sluta med de gamla giftalternativen.
Vi inleder miljöveckan med Ekomässa i Stadshallen. Vi bjuder på provsmakning av ekologisk och Rättvisemärkt mat, visning av etiskt mode samt spännande föredrag. Ekomässan är öppen mellan 11.00 och 15.00.
Lundabygdens naturvårdsförening

-----------------------------------------------------------------------------------

Demokratisk Vänsters höstmötesserie
Demokratisk Vänsters möte med Karin Svensson Smith som refereras nedan ingår i en serie om tre möten i höst. Mötesserien utgår från Dv:s ideologiska grundsatser.
Nästa möte i serien inleds av Carin Högstedt, v-politiker från Växjö, och handlar om Social ekonomi. Detta möte äger rum den 7 november kl. 19.00. Lokal meddelas senare.

Inga kommentarer: