2014-09-25

Pusselbitar av Gunnar Stensson

Maria Küchen
I onsdags anklagades psalmsjungande kristna för att de protesterat mot nazisterna i Jönköping första maj.  Brottsrubriken var ohörsamhet mot ordningsmakten. Maria Küchen var där (SDS 25/9).
   Hon har tidigare fördömt Sverigedemokraternas rasistiska valpropaganda och ifrågasatt nazisternas rätt att demonstrera i Limhamn.
   Klarsynt och modigt!

Patrik Svensson
Sök upp hans artikel ”Tänk på Gaza, Lady Gaga”. Han påminner om att den israeliska statens krigsbrott är kända av alla och argumenterar för BDS-rörelsen som tillkom 2005 och verkar för bojkott, desinvesteringar och sanktioner mot den israeliska staten. Han beskriver också hur Israel köper journalister genom erbjudanden om boende, konsertprogram och sightseeing.
SDS 21/9

Edward Snowden och den repressiva liberalismen
Som alla vet har Edward Snowden tilldelats det alternativa Nobelpriset Right Livelyhood Award. Alla vet också varför.  Det skulle som vanligt tillkännages i UD:s pressrum idag. Sedan ska priset delas ut i Riksdagshuset.
   Men Carl Bildt stängde UD. Han portade redan i somras Edward Snowden från en internationell internetkonferens i Stockholm. Under decennier har Carl Bildt gjort drängtjänster åt USA.
   FP-politikern Allan Widman framträdde i morse i TV och påstod att Edward Snowden bröt mot USA:s demokratiska lagar och gick Rysslands ärenden. Han var mycket upprörd och mycket illa informerad.
   VB-läsarna får säkert mycket mer information om Snowden och skandalen kring Right Livelyhood Award från andra medier under de närmaste dagarna. Vi kanske återkommer. 
   Valutgången kanske på sikt befriar oss från både Bildt och Allan Widman.

PS. Mot Allan Widman hyser jag gammalt groll sedan han på 1990-talet i sin roll som kommunalpolitiker stängde biblioteksfilialen vid Heleneholmsskolan i korsningen Ystadvägen-Munkhättegatan i Malmö. Vi anordnade ett protestmöte. Björn Ranelid kom. Vi häpnade över hans retorik, men den hjälpte inte den gången.

Inga kommentarer: