2019-02-28

8 mars 2019

VB brukar informera om vad som är på gång denna dag. Det är inte helt enkelt att få en överblick över allt så årets info inskränker sig till två demonstrationer som var lätthittade på nätet. Dessutom kan den intresserade höra om starka kvinnor i Lunds domkyrka. En film om Moa Martinsson visas på Pandora i Malmö mm mm.

Lund
En demonstration med två olika inbjudande event på Facebook.
 
 
Den 8 mars demonstrerar vi gemensamt för alla kvinnors rättigheter.
På Stortorget kl. 17.00 kommer F!, V, S och MP hålla gemensamt möte och demonstration. Från F! talar Gunno Gunnmo, riksdagskandidat, fd. polis och ordförande för Polisförbundet, och Sengül Köse Lindqvist, ledamot för F! i Socialnämnden och ersättare i Kommunfullmäktige, om mänsklig säkerhet och kvinnors rättigheter! Efter det går vi i gemensamt demonstrationståg genom Lund.
Facebook »
 

På den internationella kvinnodagen träffas vi för en demonstration på Stortorget i Lund. En del av kampen för ett jämställt samhälle.

I år gör vi det under följande tre paroller:
Lika lön för lika arbete!
Sex timmars arbetsdag!
Stoppa det sexualiserade våldet!

Vänsterpartiet och Ung Vänster återkommer med talare längre fram.
   Väl mött och bjud gärna in fler till eventet så att vi visar att vi är många som vill se ett jämställt samhälle.
Facebook »
 
Malmö
 
Kom på Internationella kvinnodagen – Vinn framtiden med oss!

Den feministiska kampen behövs mer än någonsin. I Europa och världen vinner rasistiska högerpartier mark. Aborträtten hotas, EU militariseras och kvinnors kroppar säljs på marknad genom surrogatmödraskap och prostitution. I Sverige går vapenexporten på högvarv samtidigt som gränserna hålls stängda för de som flyr från krig. Kvinnor tvingas fortfarande ta största ansvaret för hem och barn, har lägre löner och sämre arbetsvillkor. Åtta män äger mer än halva världens befolkning, de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare.
   Bortom orättvisorna finns en verklighet som kan bli vår!

Den 8 mars hyllar vi kvinnors kamp över hela världen med en stor demonstration och härligt efterhäng på Inkonst i Malmö.
   Vi samlas klockan 17:00 på Gustav Adolfs Torg och demonstrerar tillsammans till Möllevångstorget.
   Dörrarna till Inkonst öppnas kl 19.00           

Inga kommentarer: