2021-05-20

Ship to Gaza aktion: Akutinsamling till Al-Awda sjukhus i Gaza.

 

I dag behöver Al-Awda sjukhus mer än någonsin vårt stöd!

Akutinsamling till Al-Awda sjukhus som administreras av Union of Health Work Committees (UHWC) och tillhandahåller medicinsk vård till tusentals palestinier.
   De israeliska attackerna mot Gazaremsan fortsätter i sjätte dagen i rad. Gazaborna lever redan under väldigt svåra humanitära förhållanden till följd av israeliska bockaden. Ett stort antal civila har dödats och stora skador på infrastrukturen i Gaza medför ännu en svårare humanitär katastrof. Internationella kommittén för Röda korset varnar för en kollaps av hälsosektorn i Gaza till följd av de israeliska flygattackerna.
   Al-Awda Hospital utgör ett akutsjukhus i norra regionen av Gazaremsan. I samordning med hälsoministeriet och det palestinska röda halvmånesällskapet kommer Al Awda-sjukhuset att ta emot en stor del av de skadade. UHWC vädjar till allmänheten om ekonomiskt stöd för att Al-Awda sjukhuset ska kunna utöka sin beredskap och fortsätta ge akutvård till skadade civila.
   Insamlingen går oavkortad till Al-Awda sjukhuset. SWISHA valfri summa till 123 658 1680 – Märk ditt bidrag ”Al-Awda” Gaza. Alt. PlusGirot 46359-6           

Inga kommentarer: