2021-09-30

Äntligen Kulturnatten!

 

Den 2 oktober blir det extra festligt i Lund när Kulturnatten välkomnar dig till ett dygn fullt av upplevelser. Över 50 olika arrangörer bjuder på konst, livemusik, guidade turer, dans, vetenskapsshower, teater och lite till i en salig blandning.
   Programmet för Kulturnatten finns att hämta på folkbiblioteken samt hos de flesta arrangörer, och den digitala evenemangskalendern är såklart fullt uppdaterad.
Läs mer »
 




Öppen ateljé

Välkomna till Östervångsvägen 32, på Kulturnatten, eller snarare Kulturlördagen eftersom jag har öppet mellan kl 12 och 17.
   Jag har plockat fram nya och lite äldre målningar i akvarell och olja med motiv från min trädgård, Lund, Skåne och Bohuslän.

Ann Schlyter
 



Källby avloppsreningsverk
Höjeåvägen 64
13.00 – 14.30 & 15.00 – 16.30

VA Syd inbjuder till en guidad tur på Källby avloppsreningsverk. Lär dig hur Källby avloppsreningsverk fungerar idag och vilka krav som ställs på våra framtida reningsverk. Vi behöver ta hänsyn till växande städer och globala miljömål när vi nu formar en framtida hållbar avloppsvattenrening. Begränsat antal platser. Besöket sker utomhus.
   Kan fågeldammarna vid Höje å räddas om Källby reningsverk läggs ner?
   När Klostergårdsborna ska gå till reningsverket utgör järnvägsbygget är en barriär.  Antingen får de gå under den nya järnvägsbron över Höje å eller ta omvägen via Ringvägen och Åkerlunds och Rausings väg.           

Inga kommentarer: