2021-09-09

Appellmöte på torget!

  

Äntligen! Det är ett år sedan Röda Kapellet stod på Mårtenstorget och spelade. Nu är alla i orkestern vaccinerade och restriktionerna har lättat. Men måhända är inte faran över. Men orkestern hoppas på att kunna genomföra sina planerade framträdanden, appellmöten, Fridays for future och decemberkonsert. Röda Kapellet började säsongen med sedvanlig spelhelg i Staversvad två mil norr om Kristianstad. Vi övade framför allt den musik som ska framföras den elfte december på Magle konserthus. Konserten skulle ha ägt rum i december 2020, dagen före spårvagnsinvigningen och konsertens tema är och var ”Det går som på räls” med främst nyskriven spårvagnsmusik av Håkan Carlsson. Spännande musik! Nu hoppas vi på att vi kan genomföra projektet i år. Så boka in den elfte december kl 18.00!

Men nu på lördag står vi färdiga att spela kl 11. Vänsterpartiet i Lund kommer att tala mellan musiken. Eftersom det är kyrkoval 6 – 19 september har vi inbjudit VISK, Vänstern i svenska kyrkan, att också säga något om vad de vill med kyrkan. Två musikgiganter har avlidit under året. Peps Persson och Mikis Theodorakis. Så det blir några musikinslag med adress Tjörnarp/Vittsjö och Aten.
   Apropå kyrkan, så övar Röda Kapellet tills vidare i den stora lokalen på Petersgården på Trollebergsvägen. Jättefin lokal som  kyrkan välvilligt lånar ut till oss. Och som vanligt: vi vill gärna bli fler! Har du ett blåsinstrument och viss orkestervana så är du hjärtligt välkommen att vara med. Vi övar söndagar 16 – 18. Gå in på vår hemsida så får du veta mer, eller kontakta undertecknad (0733-64 90 70).
Bengt Hall

 

Inga kommentarer: