2021-09-09

Större hot än 11 september

 

Klimatutställningen Our future planet på Londons The Science Museum sponsras av Shell Saudi Aramco. Oljekoncernen har fogat ett hemligt villkor till sponsorpengarna:
   ”Inte vid något tillfälle får utställningen säga någonting som kan skada sponsorns välvilja och styrka.”
   Shell Saudi Aramco är ett av jordens största klimathot. Första kvartalet 2021 var vinsten 190 miljarder.
   Inte vid något tillfälle får utställningen säga något som kan skada sponsorns välvilja och styrka! Det är så oljekapitalet förvränger kunskapen om klimathotet och förlamar politikernas handlingskraft.
   Vi har ett system där det alltid är tillåtet att bedriva verksamhet som ger vinst. Mot detta och mot ägande och utvinning av resurser får ingen ingripa.
   Saudiarabien är en sunnitisk diktatur som är allierad med USA och Israel. Saudiarabiens ledare torterar och mördar sina opponenter.
   Usama bin Ladin tillhörde Saudiarabiens härskande familjerna. Hans del av oljemiljarderna finansierade attackerna den 11 november. Andra används för att köpa forskare, tankesmedjor, massmedia, press och utställningar.
   Forskaren och ekologen Emma Sayer som arbetat med utställningen är chockad. Hon har krävt att få sitt namn borttaget från listan på dem står bakom utställningen.
    ”The Science Museum just killed their reputation”, twittrade Greta Thunberg.   

Inga kommentarer: