2009-11-19

Bygg en park! av Gunnar Stensson

Duggregn. Dagen gryr efter nattens storm. Molnen driver över Flackarps slätter och Höje ådal. Håvbryggan står delvis under vatten. Ett murket träd i bup-områdets västra vall har blåst ner. Rivningen av brukshundsklubbens långa röda paviljong pågår. Stormen har spritt masonitflak och brädstumpar runt den stora containern. Riksbyggens stora reklamställning vibrerar men står kvar.
Här ska människor bo.

Ett tillägg till förslaget att begränsa bebyggelsen till området innanför vallarna.
När nu Riksbyggen förfogar över en tredjedel av brukshundsklubbens övningsfält finns möjligheten att skydda boendet och öka attraktionen genom att anlägga en smal parkanläggning med skyddande träd på övningsfältet mellan Regnbågskvarteret och ådalen.
Den trekantiga ytan mellan Regnbågskvarteret kan utvecklas till en gemensam lekpark för barnen både i det äldre och i det planerade nya bostadsområdet.
Dessa åtgärder skulle faktiskt förbättra miljön i området både för de boende i det planerade området och för lundaborna.
Riksbyggen har chansen att bli ihågkommet som en miljöskapare i stället för en naturskövlare.
Klostergårdens byalag kommer att framföra dessa synpunkter i samtal med Riksbyggens företrädare på mötet den 30 november i Klostergårdens centrum.

Inga kommentarer: