2010-11-18

10 timmar för Latinamerika av Cecilia Lindblom

Den 13 november arrangerades ännu en gång solidaritetsdagen ”10 timmar för Latinamerika”, denna gång på Kvarnby folkhögskola i Malmö och med Centralamerika i fokus. Arrangörer var den latinamerikanska Albagruppen i Malmö samt Stödkommittén för Centralamerikas folk och Vänortsföreningen Lund-León.
   I programmet ingick föreläsningar, poesi, film, sång, folkdans och musik och det var genom­gående hög kvalitet på inslagen. Representanter för ambassaderna för Venezuela, Bolivia, Kuba och Nicaragua informerade bland annat om hur viktigt Alba-projektet är för samarbetet  länderna emellan i Latinamerika. Den absoluta höjdpunkten var när direktkontakt upprättades med två personer från motståndsrörelsen, ”La Resistencia”, i Honduras som intervjuades och som publiken kunde se på storbild och lyssna på och även ställa frågor till. Det kändes hisnande att komma så nära människor som kämpar mot den genom en kupp tillsatta regeringen i Honduras.
    Man hade beslutat att behållningen från inträde, fika-, mat- och bokförsäljning skall gå direkt till motståndsrörelsens ”Radio Globo”.
Cecilia Lindblom,
Vänortsföreningen Lund-León

Inga kommentarer: