2014-08-14

Det moderistiska manifestet av Gunnar Stensson

 

Ett spöke går genom Europa – moderismens spöke
Kommunisterna försmår att hemlighålla sina åsikter och avsikter, heter det i det Kommunistiska manifestet. ”Proletärerna har ingenting annat att förlora än sina bojor. Men de har en värld att vinna.”
   Sedan 1993 finns det också ett svenskt Moderistiskt manifest som har som mål att störta välfärdsstaten. Men det är ett hemligt manifest.
  ”Välfärdsdöden är jämförbar med pest, smittkoppor eller AIDS”, heter det.
   Folket är drogat av ”beroendeframkallande bidrag”. (Denna bidragseffekt utnyttjas dock i överklassbidragen Rut och Rot som ger stadga åt den modersistiska opinionen.)
  ”Nedmonteringen av den offentliga sektorn handlar alltså om överlevnaden för allas vår välfärd.”
  ”Det sovande folket” är titeln på det Moderistiska manifestet. Författare är kontrarevolutionären Fredrik Reinfeldt.
   Det nya är alltså att det Moderistiska manifestet är hemligt.  Revolutionen modereras, kläs i moderata ord. Metoden år framgångsrik. Så uppstod sekten Nya Moderaterna. Samhället omvandlas i hemlighet utan att någon ser vad som sker.

Moderata samlingspartiet är Moderismens ledande kraft, men till det är Allianspartierna knutna. De har viktiga roller för att förverkliga Moderismens samhällsideal.

Girighet är Moderismens gemensamma grundvärde.
   Girighetens politiska dynamik grundar sig på den är en destruktiv drift som finns hos nästan alla människor och samhällsklasser.  I själva verket är också samhällets mest resurssvaga medborgare ofta sårbara för girighetens frestelser. De tror de gagnar sina egna intressen när de röstar på Moderismens partier.

Moderismens tidsram uttrycks i formeln ”Om 50 år är vi alla döda.” Därigenom blir det möjligt att undvika kostsamma uppoffringar för att till exempel förhindra temperaturhöjning, orkankatastrofer, torka och alla andra slag av miljöförstöring. Däremot undviker Nya Moderisterna uttryck som ”efter oss syndafloden”.

Folkpartiets uppgift i det moderistiska projektet är propaganda för konkurrensen om de begränsade resurserna.
Denna uppgift blir viktigare eftersom konkurrensens nackdelar och särskilt dess självupphävande tendens med tiden blivit allt uppenbarare. Meritokrati är ett begrepp som uppfunnits för att inbilla folk att tävling alltid leder till att bästa företag och person vinner, och alltså tjänar allas bästa. Det är naturligtvis inte sant. I själva verket vinner hela tiden de som från redan från början har störst resurser över dem som befinner sig i underläge. Tillgångarna koncentreras därför till allt färre.  Att främja denna utveckling är Folkpartiets uppgift i Moderismens projekt. 

Centerpartiets uppgift är att öka koncentrationen i ägandet av svensk odlings- och skogsmark.
Centerpartiet är grevarnas, baronernas och patronernas parti. Eftersom dessa makthavare nödvändigtvis blir allt färre med tiden tvingas medlemmarna i de andra moderistiska partierna att stödrösta på Centerpartiet. För Moderismen är EU:s jordbrukspolitik viktig eftersom den regelbundet tillför storgodsägarna nya tillgångar.  Många storgodsägare använder dessutom sina rikedomar till vinstgivande investeringar i banker och storföretag och bidrar också på det sättet till Moderismens koncentrationspolitik.

Kristdemokraterna företräder de traditionella hierarkier som utvecklingen har placerat på historiens sophög. 
De är alltså arvtagare till det gamla högerpartiet vars huvuduppgift var att värna den gamla överklassens privilegier. De är viktiga för Moderismen och ger den dess stil. Detsamma kan sägas om monarkin. En huvuduppgift i detta sammanhang är försvaret av de traditionella könsrollerna och kampen för kvinnornas fortsatta underordning under den paradoxala parollen valfrihet.

Sverigedemokraterna är inget Moderistiskt parti, men utgör likväl ett viktigt verktyg för Moderismens genomförande. Sverigedemokraternas väljare ser raseringen av det svenska välfärdssamhället med utarmningen av landsbygden, med timanställningar och visstidsanställningar, med försämrade sjukförsäkringar och arbetslöshetsförsäkringar, med utarmad sjukvård, skola i fritt fall och en åldringsvård som för tanken till forntida ättestupor.
   Men de förleds att tro att invandringen och flyktingpolitiken är orsaken till förfallet. Därigenom vilseleds mycket berättigat missnöje. De stöds därför i hemlighet ekonomiskt och på andra sätt av Moderismens partier, särskilt de Nya Moderaterna.

Moderismens taktik och strategi är således bred och samordnad. Den Moderistiska Alliansen satsar alla resurser på att vinna valet den 14 september. Om de lyckas kan de gå vidare med sitt stora samhällsprojekt och kanske åstadkomma irreparabla skador.

Vad har Moderisterna uppnått hittills?
De har privatiserat apoteken så att de förvandlats till en sorts drugstores som säljer skönhetsmedel och tuggummi men vägrar saluföra läkemedel som är mindre lukrativa.
   De har privatiserat vården så åldringar vanvårdas medan ägarna överför pengarna till skatteparadis.
   De har förstört a-kassan.
   De har privatiserat järnvägarna så tågen varken kan gå på somrarna (solkurvor) eller på vintrarna (snö) eller vår och höst (ruttna slipers).
   De har privatiserat den svenska skolan, som en gång hörde till världens bästa, så att den nu försämras i hastigare takt än någon annan skola i världen.
   Inte illa, på bara åtta år.
   Inte illa, bara 21 år sedan Fredrik Reinfeldts manifest Det sovande folket första gången publicerades.

Inga kommentarer: