2014-08-14

Kryssa för klimatet – kryssa Karin! av Ulf N

Karin Svensson Smith, första namn på riksdagslistan i valkretsen Skåne län södra (där Lunds kommun ingår), drar nu igång sin personvalskampanj på allvar. Som stöd har Karin ett nätverk ”Kryssa Karin för Klimatet-kampanjen”. I krysskampanjen ingår förutom ett antal möten att sprida en folder med information om varför väljarna bör kryssa Karin.

Varför personvalskampanj, Karin, du står ju på första plats på listan och ett mandat för MP i valkretsen är väl ganska säkert?
   - Det är inte alls säkert att stå som första namn på listan. Personvalssystemet innebär att om någon kandidat kryssas av minst 5 procent av partiets väljare blir den kandidat som får flest personröster vald. Miljöpartiet uppmuntrar till personval och vi är flera som tävlar om kryssen.

Varför ska väljarna kryssa just dej då?
   - För att visa att klimatomställningen är den viktigaste frågan. Det är ett kryss för kollektivtrafik och cykling, för jämställdhet och för giftfri miljö för barnen. Och så, förstås, för att det behövs en skånsk riksdagsledamot med erfarenhet av att driva de regionala miljö- och klimatfrågorna, säjer Karin.
Följ Karins kampanj på facebook.

Inga kommentarer: