2021-06-03

Rapport från riksdagen: Spioneri, marknadshyror och Bromma flygplats

Vi fortsätter arbetet för att bilda opinion mot införandet av marknadshyror. Det skulle innebära ett systemskifte på bostadsmarknaden, riskera att ge dramatiskt högre hyror, ökad otrygghet och trångboddhet, förmodligen innebära att bostadsbidrag måste betalas ut till fler och dramatiskt försämra Hyresgästföreningens ställning. En utredning om marknadshyror skulle ha kommit 31/5, men blev uppskjutet och vi tror att den kommer imorgon fredag. Att släppa stora nyheter på fredagar är ju ett klassiskt sätt att begrava dem och låta dem försvinna från uppmärksamheten.


USA har angiveligt udnyttet et samarbejde med Danmark til at spionere mod Tyskland, Frankrig, Holland, Norge og Sverige. (Foto: Grafik: Morten Fogde Christensen)
Läs mer  på dr.dk »          

Under veckan har frågan om USA:s avlyssning (eller spioneri med ett mer dramatiskt ord) varit en stor fråga. Vänsterpartiets ledamot i utrikesutskottet har varit ute i en del medier i denna fråga och idag var försvarsministern på utfrågning i riksdagen. Han gav inte särskilt mycket information och kommer förmodligen få komma tillbaka till utskotten igen innan sommaren.
Läs Håkans kommentarer här.

Idag har konstitutionsutskottet presenterat resultatet av sina granskningar, som denna våren framförallt har handlat om regeringens hantering av pandemin. Vänsterpartiet hade gjort flera anmälningar.
Läs mer och se KU:s presskonferens här.

I veckan har frågan om Bromma flygplats diskuterats i riksdagen. Det finns en majoritet i riksdagen att behålla Bromma samtidigt som Swedavia, som äger flygplatsen, vill lägga ner den. Vänsterpartiet stödjer självklart en nedläggning och en stor minskning av inrikesflyget.
Läs gärna Jens Holms anförande i debatten om luftfartsfrågor här.
Hanna Gunnarsson (v) , riksdagsledamot, Lund 

Inga kommentarer: