2010-04-29

Media sprider islamofobiska myter

av Gunnar Stensson

Svenska media ägnade i höstas stort utrymme åt indignerade rapporter från Rinkeby om islamistisk rekrytering av soldater till Somalia och förtryck riktat mot muslimska ungdomar, särskilt unga flickor. De ingår nu i den allmänna uppfattningen om förhållandena i Rinkeby.
Uppgifterna har framförts i Rapport och Aktuellt, i rikspressen och i radio-ekot. De har också spritts till världspressen där de gett upphov till spekulationer om Sverige som ett land där terrorister rekryteras.
Radioprogrammet Konflikt kunde i lördags visa, att dessa rapporter uteslutande bygger på aldrig ifrågasatta påståenden från en sexistisk narkotikaförbrytare, som anordnar fester där han blandar trettonåringar med vuxna, något som oroar föräldrar och fördöms av polisen i Rinkeby.
I en av dessa fester deltog Nalin Pekgul och Mona Sahlin, bärande korta kjolar i det specifika syftet att visa solidaritet med (trettonåriga) muslimska flickor. Det gav förstås publicitet och underbyggde lögnspridningen.
Expressen utnämnde i en ledare den kriminelle lögnaren till hjälte och föredöme.
Det mest oroande är givetvis att osanna islamofobiska påståenden motståndslöst flyter in i svenska massmedia och utan minsta kontroll accepteras som sanningar.
Samtidigt ägnas annan idioti som rondellhundar och muhammedkarikatyrer spaltkilometer fyllda av högtravande floskler om yttrande- och tryckfrihet. Inte underligt att både Sverigedemokrater och Nationaldemokrater frodas.
Heder åt Konflikt som stuckit hål i den stinkande bruna bubblan!

Inga kommentarer: