2010-04-29

Rituell terrorism. Obama-hatet en ny religion.
På lördag brinner bålen i Israel

Ur Haaretz

När jag var ung fick jag lära mig att syftet med religion var att skapa medlidande genom kärlek, fred genom exempel, och att med mänskliga händer utföra änglars verk.
Sedan flyttade jag till det Heliga Landet.
Om någonsin historien om religionen varit skriven i blod, så är det här. Om någonsin religionen dränkt historien i blod, är detta platsen. Om någonsin plogbillarna smidits till svärd och svingats enligt det Gamla testamentet, det Nya testamentet eller Koranen – så kan vi visa platsen, där det skedde.
Och på senare tid, om någonsin religionen förmått förhindra fred, försoning, och till och med FN och USA, så är det här, hos oss, i vår tid.
Så jag förmodar att ingen borde bli överraskad över att människor, som klär sig i de frommas utstyrsel, nu väver samman sin rasande avsky för Barack Obama med sina trosriter och gör detsamma som en del amerikaner ägnat sig åt i över ett år nu: att göra hatet mot Obama till en sorts religiös plikt.
En gång i världen brukade barnen bränna bilder av Adolf Hitler och andra som predikat och i vissa fall genomfört massmord på judar i bålen. Nu bränns bilder av president Obama i de bål som ska tändas på lördag för att fira Lag B´Omer (en judisk motsvarighet till valborgsmässobålen).
I år skryter Meir Kahanes lärjungar öppet med att de håller på att göra bilder av den amerikanske presidenten att sprida och bränna på bålen runt hela landet.
”Utan tvivel är Barack Hussein Obama idag det judiska folkets fiende,” sa Kahane-aktivisten Noam Federman, en av kampanjens ledare. ”Obama är den mest antisemitiske president USA någonsin haft.”
Under allt hatet ligger det faktum att Obama är en svart man.
Bradley Burston, översättning av Gunnar Stensson

Inga kommentarer: