2013-02-07

Kan ETC bli en socialistisk dagstidning?
av Gunnar Stensson

Därför behövs en socialistisk dagstidning i Sverige, skriver Nina Björk: ”Vad vi väljer att beskriva och hur vi beskriver det avgör delvis vad vi ser. Med en grön, feministisk och socialistisk blick ser vi en annan värld än med en liberal blick. Och med en annan blick på världen blir också en annan värld möjlig.”
   Michael Wiehe skriver: ”Jag vill läsa om de arbetare och bönder, lärare och elever, vetenskapsmän och konstnärer, folk och länder som gör motstånd mot kapitalismens människosyn, utsugning och miljöförstöring.”
   Gudrun Schyman, Johan Ehrenberg, Maria-Pia Boëthius, Göran Greider och Jenny Wrangborg anser också att en socialistisk dagstidning är nödvändig.
   Det är inte bara en idé. De har börjat samla in pengar. 30 miljoner behövs. 3 miljoner är målet för det första kvartalet 2013. 1 februari hade ungefär en och en halv miljon samlats in.
   Man kan förhandsprenumerera för 2 500 kronor. Man kan låna pengar till projektet. Lånet är på 2 år. Ränta 3 %. Det är bara att sätta igång. Kolla ETC Malmö på fredag.

Inga kommentarer: