2014-10-16

Gör inte bocken till trädgårdsmästare!
av Gunnar Stensson

Trots Folkpartiets flagranta vanskötsel av utbildningspolitiken (fallet till 18:e plats i skolrankingen) och de sociala frågorna under de gångna två mandatperioderna, erbjöd Anders Almgren, S, och Emma Berginger, MP, härom veckan partiet ordförandeposterna i Utbildningsnämnden och Socialnämnden.
   Dessutom lovade de att skatten skulle förbli oförändrad trots de mångmiljonförluster som orsakats av Alliansstyrets klantiga hantering av Högevallsbadet, Kristallen och mögelskolorna.
   Bestörtningen var stor, inte minst bland S- och MP-väljare.

Lyckligtvis nobbar Folkpartiet all samverkan med de rödgröna, trots chansen att få fortsätta med utförsäljningen av lundaelever till skolbolag som Realgymnasiet och avstå från skattehöjningar för att deras väljare bland höginkomsttagarna ska kunna fortsätta att hänge sig åt konsumism på bekostnad av vård, skola, omsorg, bostäder och kommunikationer.

Varför inte inbjuda FörnyaLund till samarbete i stället? Deras motstånd mot spårvagnar utgår ju faktiskt från omsorg om miljön, en omsorg som inte alls är opportun – och därför hedervärd. Värderingen att skydda miljön är gemensam för FörnyaLund och de rödgröna, även om slutsatsen skiljer sig.
   Att tillgodose deras krav på en översyn av kollektivtrafiken och ett uppskjutande av beslutet om spårvägen ser åtminstone jag som en mindre uppoffring än att ge vika för nyliberalerna i Folkpartiet.
   Samtidigt är jag övertygad om att det på sikt blir spår från Clemenstorget till Brunnshög och Dalby. En stor del av infrastrukturen finns ju redan.
   Nästa torsdag sammanträder fullmäktige. Det blir spännande.

Inga kommentarer: