2021-02-25

Håll i, håll ut, och gå ut! av Bertil och Elsa

 

Det är inte alltid så lätt att hålla igång detta snart andra år vi ska leva med Coronan. Lätt att passiviseras, lätt att glömma vikten av variation i vardagslivet. Om sådan nu kan skapas.
   Många av oss klarar att cykla, de flesta att gå. Med en kompis, helst – ute smittar man ju inte varandra. Men promenaderna runt i grannskapet börjar bli slitna, då ökar risken att promenaderna eller cykelturerna inte blir av.
   Till vår stora förvåning upptäckte vi förra året att Lund har en orienteringsklubb. Exakt var de orienterar återstår att upptäcka, men de har skapat sig en liten inkomstkälla genom att erbjuda oss alla att orientera inom Lund, staden alltså.
   För en ringa summa får man en specialgjord karta över Lund, med nummer inlagda. De återfinns både i centrala delar och i utkanten av stan. Varje nummer (dvs plats) ska kopplas till ett klurigt foto från den plats varje nummer anvisar, på ett särskilt fotoblad. Fotot visar ofta en obetydlig detalj, och är försett med en lika klurig text som ger en del intressant historia om platsen. I höstas lyckades vi med rätt stor möda fixa alla 30 kombinationerna i 2020-versionen. Nu tar vi oss runt på 2019-kartan.
   Orienteringsklubben är snart klar med 2021 års karta. Under tiden erbjuder den köp av tidigare årgångar för 50 kr, med gratis hemleverans! Mycket facilt, för all den kunskap och glädje den gett oss i att se och upptäcka vackra hus med oväntade detaljer, nya områden och de många vägar vi kunnat använda dit. Samt fått oss att gå ut i alla skiftande väder, ofta avslutade med en kopp choklad med visp hemmavid. Länk till lundarundan.

Inga kommentarer: