2021-10-14

Noterat i veckan

 Kristallnatten
”Den 10 november 1938 föröfvade en plankstrykare och yrkes-mordbrännare (jfr hans mordbrand på tyska riksdagshuset den 27de Februari 1933) från Braunau i Österrike, mordbrand på 600 åt Gud helgade synagogor. Och Guds ambassadörer: presterna, de tego still.
   Ej EN af Christenhetens påfvar, biskopar och prester öppnade sin mun.
   Ej EN af Christenhetens pingstvänner och frälsningsmän och Helige lät upp sin näbb och PEP.”
Eric Hermelin, Lund Söderut, Föreningen gamla Lund 2017, sid 116.

Vi måste skilja på judehat och Israelkritik.
”Det internationella forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism är ett perfekt tillfälle för Sverige att visa att demokrati, folkrätt och det palestinska folkets rättigheter kan och ska drivas med samma engagemang som kampen mot antisemitism.”
Kenneth Hermele, SDS 13/10
 
Muhammedteckningarna
”Det är bortom allt tvivel att teckningarna görs som en medveten provokation med avsikt att skapa spektakel i en tid som var och är starkt präglad av xenofobi och islamofobi Därför ratar Moderna museet rondellhunden.” 
Gitte Oerskou, överintendent på Moderna museet.
SDS 9/10

Vad ska vi göra åt SD-kriminaliteten?
Enligt företaget Veritas undersökningar är överrepresentationen i brottslighet 7 procent bland alla politiskt valda SD:are.
   SD:arnas brottslighet har också ändrat karaktär till sådant som våldtäkt, sexköp, sexuellt ofredande, våld i nära relation, våld mot kvinnor och barn och misshandel, just den typ av brott som har en särställning i partiets propaganda mot invandrare.
Jan Guillou, Aftonbladet 10 oktober.

Inga kommentarer: