2021-10-28

Nu lanserar vi en civilsamhällets vitbok över asylpolitik och -praktik 2015 – 2021, Martas café den 14 november av Bertil Egerö

Från regeringens sida har ännu inga steg tagits för att belysa vad som egentligen hände 2015 framåt, då Sverige oförberett kom att ta emot tusentals afghanska barn och unga, som lämnat ett krigets och förtryckets Afghanistan i förhoppning om en framtid i det fredliga demokratiska Europa. Barn som idag hunnit bli vuxna, en del deporterade till Afghanistan, andra kvar i Sverige som papperslösa och hemlösa. Endast en mindre grupp har fått uppehållstillstånd.
   Bland oss som deltagit (och ännu deltar) i kampen för de asylsökandes rätt finns några starka människor som har samlat fakta och nu lagt fram en vitbok.  Den handlar om rättsröta och myndigheters övergrepp, om regler och byråkrati som stod i vägen för mänsklighet och humanism, men också om hur vi i civilsamhället gjorde vårt bästa för att ta emot tusentals afghanska barn på flykt genom Europa och hjälpa dem att klara alla hinder för att få stanna i Sverige.


Läs mer på hemsidan »

Boken lanseras på Martas café den 14 november kl 1330 till 1600. Vi ser fram mot ett brett deltagande och utbyte om den period där så många av oss kom att engagera oss i dessa asylsökandes kamp och möjligheter.
Bertil Egerö, God man och mentor 
Läs mer »

Inga kommentarer: