2010-04-22

Kurs på Kvarnby: Gör din röst hörd!

Hur kan du påverka media?
I tidningar, radio och tv blir vänstern allt osynligare. Vi har överlåtit det mesta av den offentliga debatten till liberala spinndoktorer och tankesmedjor. Under våra politiska aktioner lyssnar journalister och redaktörer i första hand till polisen, och etablismanget. Det har upprättats vänsterreservat på kultursidorna, kulturtidskrifterna är ständigt hotade.
Medieklimatet blir allt mer borgerligt. Politiska och religiösa begrepp som kommunist, muslim och anarkist är brännmärkta genom ett stort antal mediala kampanjer. Det är kampanjer som i första hand riktas mot svaga intressegrupper i förorterna och de mindre partierna.
Vi studerar hur Du kan skriva artiklar och insändare. Vi studerar även hur Du kan starta en webb eller papperstidning. Hur du kan lyfta fram en kulturell händelse ur ditt eget perspektiv. Hur Du kan skriva en debattartikel som kan bli publicerad och diskuterad.
Kort sagt hur kan borgarnas mediala dominans brytas; hur kan vänstern återigen höras i media?

Kursen kommer att bestå av två seminariedagar. Däremellan kommer vi att ha en distansperiod. Under den kommer vi att praktisera det vi lärt oss under det inledande seminariet.
Under uppföljningsseminariet kommer vi även att studera hur vi kan använda oss av webben. Både som kommunikationsverktyg och för att skapa webbmedia såsom radio och video.

Kursperiod: 23/5-6/6 2010
När? Seminarierna är söndagarna den 23/5 och 6/6 mellan kl 10.00 och 16.30
Var? Kvarnby folkhögskola, Industrigatan 4 i Malmö
Hur? Anmälan sker genom att maila
senast den 20/5

Inga kommentarer: