2012-05-31

Almedalen igen, nu med lundaprofil av Lucifer

Nu laddar Lund upp inför Almedalsveckan där man kommer att framträda i det s.k. Öresundshuset. Lund vill nu kunna matcha Malmö och Helsingborg och skickar en manstark delegation av kommunalråd till Visby. Helmfrid blir vår Reepalu. Årets budget för de förenade städerna har höjts till 1.8 miljoner vilket bör räcka till några salta pinnar med dryck. Pressmeddelandet (se länk från Lunds hemsida) har rubriken ”Ministerspäckat program”, vilket alltså förväntas locka. ”Medverkar vid seminariet gör bland andra migrationsminister Tobias Billström, biskop Antje Jackelén och Pia Kinhult, regionstyrelsens ordförande i Region Skåne samt ordförande i Öresundskomiteen.”  Vi måste nog erkänna att migrationsminister Billström nog inte har den stora attraktionskraften och kanske inte ens Pia Kinhult och biskopen. Nån gång framåt slutet av veckan ska visst också kulturminister Adelsohn titta in under en lunchtimme. Men det är förstås ett riv och ett slit efter notabiliteterna och inte så lätt att få ihop det.
   Själva pressmeddelandet ger oss anledning föreslå att till kansliet av politiker, kommunikatörer och PR-personligheter knyts en adjungerad tjänst (deltid) som stavningskonsult. Det är bra att ha i samband med pressmeddelanden.
   Bland programpunkterna är det annars skonsamt återhållet vad gäller framträdanden från Lunds ditresta politiker. Det enda vi kunnat upptäcka är att Mats Helmfrid, kommunalråd (m), ska medverka i en diskussion om miljonprogrammen. Programmet presenteras så här ” Utan större hänsyn till de sociala värdena i en upprustning av miljonprogrammet kommer konsekvensen med nödvändighet bli en påtaglig underinvestering i det bredare samhällsperspektivet.”  Jaha, på det viset. Vad ska Helmfrid säga om det? Det får nog vara för min del.
   Ja i övrigt är det ju fint på Gotland så där vid midsommartid och det är inte helt fel med några glas vitt i på uteserveringarna i den ljumma Visbynatten. Men är det rimligt att skattebetalarna ska stå för notan? Jag får nog kolla in rese- och representations- räkningarna framåt höstkanten. Det ska bli spännande att se om de klimatkompenserar sina flygresor.

Inga kommentarer: