2013-04-04

DOC LOUNGE 9 april


DETROPIA
Av Heidi Ewing & Rachel Grady / USA 2012 / 90 min
   Oscarsnominerade filmskaparna Heidi Ewing & Rachel Grady har blivit hyllade för deras senaste film DETROPIA och drog även hem pris på prestigefyllda Sundance Film Festival för best Editing.
   Detroits historia är ett perfekt exempel och avspegling av Amerikas ikoniska historia under de senaste århundradena; Den stora migrationen av afroamerikaner som flyr Jim Crow, massproduktionens uppkomst och medelklassen födelse, kärleksaffären med bilar, den Amerikanska drömmens utblomning och nu…. den ekonomiska kraschen, och den bleknande myten om den Amerikanska drömmen. Med sin levande och målande palett porträtterar DETROPIA ett drömlikt collage av en stad som befinner sig på kanten till upplösning. I vägran att överge hopp eller motstånd strävar dessa själfulla pragmatiker och karaktärsfasta filosofer för att plocka upp de lösa bitarna och ställa saker till rätta igen. Deras mod och kämparglöd förkroppsligar Motor Citys anda när staden nu kämpar för att överleva det postindustriella Amerika och formar en ny framtid med radikala förändringar.
LIVE: MYKEY (in the Ugly Fire!)
Mykey is one, preferably many. Mykey is a hobbyband that will make you smile. It’s simple and familiar songs that inspire you. Songs about love, friends and creamcheese. Lyssna här
MAT&BAR:
Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00 PRIS: 80kr / Student 60kr / GULDKORT (fri entré hela våren) 300kr

Inga kommentarer: