2019-04-25

Spela med Röda Kapellet!

Snart är det första maj, arbetarrörelsens högtidsdag. Då är det lång arbetsdag för blåsorkestern Röda Kapellet. As usual. Kl 09.30 står orkestern som vanligt på Hamnplan i Trelleborg och spelar Internationalen och första maj med flera låtar. Sedan bär det av till Malmö. Numera spelar vi för alla i det stora demonstrationståget, dvs inte bara för de som går först i tåget. Istället står vi utanför Viktoriateatern på Södra Förstadsgatan i Malmö och spelar så att alla i tåget får njuta av den vackra musiken. Sedan bär det av till Lund och spel på Stortorget.

På söndag övar vi som vanligt på Folkuniversitetet på Skomakargatan. Du som inte stadigvarande är med i orkestern men gärna vill vara med först maj är välkommen att rycka in och öva med oss nu på söndag. Då spelar vi igenom förtsamajrepertoaren. Du är naturligtvis också välkommen att fortsätta att spela med oss. Du har kanske en klarinett, trumpet eller saxofon liggande hemma och som väntar på att någon ska ta aktiv hand om instrumentet. Vi tar gärna emot fler musikanter! Vill du veta mer kan du gå in på hemsidan.
   Efter Valborg (spel i S:t Larsparken), första maj så blir det appellmötesspelning mitt emot stationen på Knut den stores torg den 4/5 kl 11 - 12.
   Temat är ”Makten och härligheten” och handlar om orättvisor och ojämlikheter. Talare är bland annat Hanna Gunnarsson och Helena Falk. Vid ettiden spelar orkestern också för löparna i Lundaloppet på Mårtenstorget.

Inga kommentarer: