2020-01-16

Nytt år, dags för 46:e årgången


Dags för 20 talet. Vad skall det få för eftermäle den här gången? Inte blir det väl det glada igen, nåt har vi väl lärt sen sist. Det fäljdes ju av två årtionden som inte direkt var någon höjdpunkt i mänsklighetens historia.
   Inrikespolitiskt började årtiondet i moll. Ett gäng partiledare försökte i riksdagen överträffa varann i eländesbeskrivningar av tillståndet i landet. Om Sverige som Storbrittanien hade haft en skuggministär hade det blivit en hård kamp om posten som "eländesminister".
   Att vi som lever i det här landet har det fantastiskt bra om man vågar se utanför landets gränser är ett perpektiv som helt verkar ha försvunnit ur alla debatter.
   Elände är det som gäller. Dagligen spekuleras det om Socialdemokraterna kan lösa sitt elände med skifte på partiledarposten.
   Vad gäller Vänsterpartiet så råder ingen eländes-stämning alls men det blir en ny partiledare. Det vet vi redan nu eftersom Jonas Sjöstedt redan nu aviserat att han inte vill bli omvald vid kongressen i maj (Se hans text på Facebook nedan). Där skall man dessutom anta ett nytt partiprogram som man kan ta del av på partiets hemsida.
  Visst finns det ämnen att analysera och kommentera så jag hyser gott hopp för den 46:e årgången. Hoppas skribenter och läsare håller med.
Göran Persson (red)

Inga kommentarer: