2021-04-15

Vårbudgeten! av Hanna Gunnarsson

 
Tony Haddou

Den stora debatten i riksdagen den här veckan är regeringens vårbudget! Vårbudgeten ger riktlinjerna för den ekonomiska politiken och lämnas till riksdagen klockan 8 på morgonen. En stor del av innehållet är såklart redan känt då, men inte allt. Vi läser våra olika delar så snabbt vi kan, klockan 10 hade vi vår egen presskonferens och klockan 13 var det debatt i riksdagens kammare. Se gärna vår presskonferens och Vänsterpartiets anförande i budgetdebatten, som hölls av Tony Haddou, vår skattepolitiska talesperson.
   I debatten lyfte vi såklart behovet av att starta om samhället efter pandemin genom att satsa på välfärden, förbättra arbetsvillkoren och investera i ny järnväg. Tony berättade om klassamhället, som har synts extra mycket under pandemin när folk har blivit arbetslösa och vräkts från sina lägenheter. Arbetarklassen har dessutom haft större risk att bli utsatta för corona-viruset när många yrken i välfärden inte kan utföras hemifrån. 
 • Läs mer och se presskonferensen här.
 • Se anförandet i budgetdebatten här, cirka 1.55 in i debatten.
   Idag har vi också haft en debattartikel om behovet av att bygga ut järnvägen med nya stambanor för snabbare tåg. Läs den här.
Hanna Gunnarsson (v) , riksdagsledamot, Lund         

Inga kommentarer: