2022-08-25

Röda Kapellet, valet och framtiden av Bengt

 

Valrörelsen har startat. Och nu vet vi att allt är elände i gamla Svedala. Och allt är sossarnas fel, eller Putins. Höga elpriser, dyr bensin, gängkriminaliteten, dyrare mat, högre räntor. En tröttsam dysterhet och brist på hopp. I dagens DN (22/8) skriver Alex Schulman: ”Hela tiden denna uppgivenhet, detta beckmörker. Till slut orkar jag inte längre. Pratet om Sveriges fördärv står mig upp i halsen. Jag orkar inte höra en enda politiker till berätta för mig hur värdelöst det här landet är, hur mycket åt helvete allt går.” Men allt kommer att rätta till sig när Uffe tar makten hand i hand med rasistiska Sverigedemokraterna. Då blir det hårdare tag. Det skrämmer mig.

Röda Kapellet får väl stå för hoppet och framtidstron, trots sin växande ålder. Som vanligt i valrörelserna spelar vi på Mårtenstorget de tre lördagarna innan valet. Klockan elva står vi där och låter Vänsterpartiet och Socialdemokraterna föra fram sina appeller. Vi kommer också att hjälpa Vänsterpartiet i Staffanstorp lördagen den 3 september kl 13 när de valtalar. Söndagen den 4 september är vi med och inviger Kunskapsparken i Brunnshög. Kl 13 spelar vi Håkan Carlssons Spårvägssvit, som vi framförde på sista decemberkonserten. En nyskriven hyllning till den nya spårvägen.

Veckan efter valet är det Kulturnatt i Lund. Då ska vi utvärdera valet. ”Varför gick det som det gick?” Tillsammans med två statsvetare (Anders Sannerstedt och Malena Rosén Sundström) spelar vi och utvärderar valresultatet. Klockan 17 står vi utanför gamla elverket på Winstrupsgatan den 17 september.
   Och vad gäller framtiden: Vill du vara med och förändra världen med musik så välkommen till oss i Röda Kapellet. Vi tar tacksamt emot fler trumpetare, saxofonister, klarinettister, bastubister, trombonister med flera. Vi övar varje söndag på Folkuniversitetet på Skomakargatan kl 18.30. Kolla oss på vår hemsida. Där får du veta allt du behöver för att få kontakt med oss!

Inga kommentarer: