2010-09-23

The bright side: Telefonsamtal 21/9
av Gunnar Stensson

Tröttheten efteråt, mer varaktig än förr. Musklerna har tappat all spänst. Nu ringer det också. Måste jag upp och svara? Pust, ont i fötterna. Hallå?
   ”Vad är du så sur för? Vi gick fram femton procent. Protestera inte! Jag har räknat hur många fler röster vi fick jämfört med förra valet. Vi är partiet för miljö och rättvisa. Det fattar dom bättre och bättre. Särskilt om dom läser Veckobladet. Bättre valrapportering där än i Sydsvenskan, Skånskan och Efter Arbetet. Roligare. Vi har ett pangläge inför 2014.”
- - -
   ” Var inte så jävla kortsiktig. Du har förlorat val förr. Ingen blev väl överraskad över valutgången. Tänk på Marx. Ont i röven hela livet och sen totalt bortglömd när han begravdes.”
- - -
   ”Visst. Tröttsamt med Mats Helmfrid  och Tove Klette. Men Klette gör ingenting. Bra så. Mindre skadligt. Taskigt för skolan, ja. Och för de gamla. Men på lång sikt, va.
   -In the long run we are all dead.
   “Äsch! Sven-Bertil behåller mandatet i fullmäktige. Han och Ulf får fyra år till på sig. Interpellationer. Enkla frågor. Motioner. Insyn och publicitet. Dom är ju kommunens bästa politiker. 2014 är alla i kanonform. Lundapolitikens Chaplin  - Mats Olsson, Ingo - Anders Almgren och räven - Anders Ebbesson.
- - -
   ”Ja, ja, ja. Det intellektuella Lund. Man kunde ha förväntat sig mer. Det lönar sig inte att bli arg. Fader, förlåt dem ty de veta icke vad de göra!
För resten, nu kan vi behålla lokalen i Peders gränd. Vår tankesmedja och vårt universitet.”
- - -
   ”Surgubbe! Expo engagerar vi genast. Analysera dasset som exploderade. Sverigedemokraterna. Vi ska ha en seminarieserie Progressiva Professorer. Alla vill bidra. Alf Hornborg med maskinkritiken, stålmannen Clarke om stadsplanering. Nina Björk. Kanske Gudrun. Eller nej? Per Gharton?  Återbesök i Hebron.
   Borgarnas tidsperspektiv är sländans. De ser inte bortom Höje å. Vi har öppnat generationsgränserna. Tänk på Magnus Wellbring, den filosofiske coop-expediten. Vi är globala. Vi är solidariska.
- - -
   Jo många kommer till mötena, till seminarierna, till DV. Vi hyr stora lokaler. Stadshallen. AF. Kulturarrangemang. Teater. Röda Kapellets 50-årsjubileum
- - -
   Ja, jag ska hålla käft. Vi hörs. Jag ska ut och springa. Det är sol och vackert väder!
   Jag återvänder till sängen. En kudde under fötterna. Invändningarna markerade med tankstreck. Dem skulle ingen orka läsa.

Inga kommentarer: