2010-09-23

Valtipset:: en medelsvår omgång

Först efter den definitiva sammanräkning som redovisades idag kunde segraren koras i Veckobladets traditionella tipstävling om kommunalvalet i Lund, där det gäller att få så få avvikelser som möjligt från den nya mandatfördelningen.
   Omgången får betecknas som medelsvår. I kommunalvalet brukar Lundaborna numera rösta ungefär som de gör till riksdagen, och tendenserna i den opinionen har stötts och blötts genom massor av mätningar och kommentarer. Styrkan i stödet till Sverigedemokraterna har dock bedömts rätt olika, Piratpartiet tilltroddes av många vissa framgångar i universitetsstäderna och så har vi ju lokala Demokratisk vänster.
   Minuspoängen drar lätt iväg. Tippar man ett mandat för mycket för ett visst parti ska ett annat automatiskt ha ett mindre och därmed blir det två pinnar. Därför är det skickligt att hamna på en så låg siffra som sex. Det gjorde Sven-Bertil Persson som därmed vann Öresund Runt-biljetten. Att han överskattade det egna partiets resultat är mänskligt, det gjorde även andra partiaktiva som deltog i tävlingen.
   Magnus Göransson kom tvåa med sju poäng, fyra deltagare hade åtta.
Gr

Inga kommentarer: