2012-03-29

Till Kommunrevisionen i Lunds kommun av Sven-Bertil Persson

Hemställan om granskning av Kommunstyrelsens handläggning av ärende bygg- och fastighetsmässa MIPIM 2012 Dnr KS 2011/0755
Vid sammanträde 2011-10-17 beslutade Kommunstyrelsens arbetsutskott att Lunds kommun skulle medverka i MIPIM år 2012, dvs. en bygg- och fastighetsmässa i Cannes. (Sammanträdesprotokoll från Kommunstyrelsens arbetsutskott gällande det aktuella beslutet bifogas. Frågan om deltagande i MIPIM behandlades vid ytterligare ett tillfälle, 2011-11-28 men beslutet gällde då enbart vilka personer som skulle representera Lunds kommun).

Undertecknad hemställer att Kommunrevisionen granskar huruvida Kommunstyrelsens Arbetsutskotts beslut i rubricerade ärende har handlagts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt.
Mera specifikt anser jag att följande frågeställningar behöver belysas av revisionen:
  1. Är det i enlighet med gällande rutiner att beslut tas utan att dokumenterat beslutsunderlag föreligger?
  2. Medger reglerna för beslutsfattande i ekonomiska frågor att Kommunstyrelsen/ Kommunstyrelsens Arbetsutskott kan fatta beslut utan någon som helst beslutsmotivering?
  3. Är det förenligt med god ekonomisk hushållning att Lunds kommun fattar beslut om specifika åtaganden utan att i beslutet ange kostnader för åtagandet?
  4. Följer kommunen upp och på ett adekvat sätt utvärderar deltagandet i mässan?
Sven-Bertil Persson
Fullmäktigeledamot för Demokratisk Vänster

Inga kommentarer: