2014-11-20

Visa dem att de inte är ensamma

Han dömdes till 10 års fängelse och 1000 piskrapp för att ha startat ett internetforum. Hon dömdes till 35 års fängelse för att ha avslöjat människorättsbrott. Nu kan du visa ditt stöd för Raif Badawi i Saudiarabien och Chelsea Manning i USA genom att skicka en hälsning på
Ta en egen bild och skriv en personlig hälsning, eller använd våra mallar. Vi trycker ditt vykort och skickar det till fängelset.
 

När du skickar ett vykort ger du fångarna och deras familjer kraft att kämpa vidare, samtidigt som du visar myndigheterna att du vet vad som pågår. Tillsammans kan vi visa att Raif och Chelsea inte är bortglömda.

Raif ska piskas för sitt bloggande
Narkotikasmuggling. Väpnat rån. Mord. I Sverige krävs det ganska grova brott för att få tio års fängelse. Raif Badawi i Saudiarabien dömdes till tio års fängelse – och 1 000 piskrapp – enbart för att ha utnyttjat sin yttrandefrihet. Raif startade ett internetforum för diskussion om politik och samhällsfrågor, där han och andra skrev texter som kritiserade landets myndigheter. Nu sitter han fängslad i väntan på den första omgången piskrapp, och hans fru och barn har tvingats fly landet.
 

 
Kräv att Raif friges omedelbart, och att kränkningarna av yttrandefriheten upphör i Saudiarabien. Gör som tusentals andra världen över, skriv för frihet!

Inga kommentarer: