2019-01-17

Greta Thunberg-inspirerade fredagsmanifestationer fortsätter även i Lund


 
Manifestation för klimatet hålls utanför stadshuset i Lund varje fredag mellan 10-13. Alla kan komma och delta en stund under denna tid. Ung som gammal, alla behövs i manifestation för klimatet.
 

”Det ni gör nu kan inte vi barn ändra på när vi blir äldre.” säger Greta Thunberg
 

Fredag den 30 november började manifestationer för klimatet utanför varje stadshus i hela landet. Greta Thunberg uppmanar oss alla att börja mobilisera nu! På alltfler håll i landet och utomlands manifesterar människor varje fredag till stöd för den #Klimatstrejk som Greta och hennes följare drog igång innan valet. De vill se en klimatpolitik som säkert leder till att vi hejdar den globala uppvärmningen vid +1,5 grader – det som är Parisavtalets mål.
   15-åriga Greta Thunberg inledde sin skolstrejk för klimatet den 20 augusti år. Varje dag under veckorna fram till riksdagsvalet den 9 september har hon suttit framför riksdagshuset, precis under de tider då hon annars skulle ha gått i skolan.
   Efter valet fortsatte hon strejken varje fredag. Under de veckor hon har strejkat har allt fler unga skolstrejkare och vuxna som solidariserar sig med skolstrejken anslutit sig, både i Stockholm och i en lång rad andra städer både i Sverige och utomlands. Skolstrejken – fridays for future – har fått stor uppmärksamhet både i svensk och i internationell press.
   Greta protesterar mot att politikerna inte gör vad som krävs för att hålla jordens medeltemperatur under 2 grader och därmed inte lever upp till innebörden av Parisavtalet. Den dag de gör det, kommer hon att avbryta sin strejk.         

Inga kommentarer: