2019-01-17

Nytt år, nya VB för 45:e gången


Så var det dags igen. Våren börjar som höstens slutade, fortfarande ingen regering. Men kanske är det nära, bara Vänsterpartiet kryper till korset så. När detta skrivs torsdagen den 17/1 vet vi att v kommer att rösta gult, dvs tolerera en s-mp regering. Sverige kan då nå ett nytt hypermodernt styre, en högerorienterad regering utan att de officiella högerpartierna är med i den utan skall vara en opposition som kan dra allt ytterligare åt höger. Analyser som gör detta begripligare är varmt välkomna.

I Lund har vi fått ett nytt styre, verkar inte helt konsistent så det blir nog en del att kommentera där också. Men Lund är mycket mer än stadshuspolitiken, stadsmiljö, kultur för att nämna några områden. Både kommentarer, debatt och information är välkommet. Lokalinformationen i Lund är knappast i toppklass, förhoppningsvis kan VB dra ett litet strå till stacken.

Tyvärr så har en av VB:s mest uppskattade röster tystnat under uppehållet. Staffan Lindberg gick bort den 7 januari. Staffan var mycket aktiv in i det sista, han skrev sin sista veckobetraktelse på Facebook den 30:e december. Då var han nyss hemkommen från en konferens i Indien, ett land som han ägnat femtio år av engagemang och forskning. Det är många som saknar och sörjer Staffan men framförallt tänker jag på hans Karin och de tre barnen.
Göran Persson (red)

Inga kommentarer: