2022-03-03

Onsdagskväll på Domkyrkoforum: om minoriteter och förtryck idag

 

På onsdag den 9 mars kl 19.15 i Domkyrkoforum anordnar Domkyrkoförsamlingen och S:t Lukas i Lund ett samtal om minoriteter och förtryck idag. Det handlar inte minst om uigurerna i Kina. Det blir ett samtal mellan Gunilla Törnvall UB, Maria van Zijl Open Doors och Peter Nässen Amnesty. Vill du vara med (det är kostnadsfritt) så kan du försäkra dig om plats genom att hämta biljett i reception på Domkyrkoforum.
   Utanför lokalen i Domkyrko-forum har Amnesty satt upp en utställning om de förföljda uigurerna. Här finns en berättelse av och om Sayragul Sauytbay som lyckats fly från fångenskap i Kina och nu bor i Trelleborg. Hon har skrivit en bok ”Ögonvittnet” om sina upplevelser i fånglägret och sin flykt därifrån. Boken finns att köpa på Domkyrkoforum och mötet. Utställningen finns kvar i lokalen till och med den 13 mars.
   Den 23 mars och den 27 april är det också onsdagskväll på Domkyrkoforum. Första tillfället handlar om kropp och själ med fokus på existensiell hälsa och det andra om klimatförändringarna.

Inga kommentarer: