2009-11-05

Inspirerat av bloggen av Göran Persson

Det kom ett blogginlägg förra veckan: ”Fyrpartiskrivelse: Öppna boendet för hemlösa kvinn...: Bra rutet. SKulle härmed vilja skicka en hälsning från den nya bloggen Röda Lund, som också uppmärksammat borgarnas attack mot de hemlösa. Titta gärna in hos oss.”

Visst, jag tittade in och fann att Socialistiska Pertiet föga förvånande var starkt skeptiskt till det rödgröna samarbetet i allmänhet och Vänsterpartiets positiva hållning när s-kongressen avslutades i synnerhet. Jag läste vidare och följde lite länkar. Så småningom kom jag till bloggen Röda Göinge.
Deras kommentar till ovannämnda evenemang var ganska elak. Men om man står ut med det så hittar i alla fall jag en ganska tankeväckande sammanfattning av var s och därmed de rödgröna regeringspretendenterna är på väg.

Röda Göinge
En kollektivblogg som skrivs av några medlemmar i Socialistiska Partiet i Göinge. måndag 2 november 2009
Ohly pratar i nattmössan
Lars Ohlys kommenterar s-kongressen i DN. - Det finns inget som skett på den här kongressen som försvårar ett samarbete. Jaså inte det? Vad sägs om dessa beslut?
1. Fortsatt deltagande i den amerikanska ockupationen av Afghanistan.
2. Ja till vinst i friskolor
3. Ja till vinst i omvårdnadsföretag
4. Nej till förkortad arbetstid
5. Ja till höjd pensionsålder
6. Nej till 90 procents a-kassa
7. Ja till fortsatt Ipred
Ohly har rätt, det finns inget kongressbeslut som försvårar för en nyliberal att samarbeta med socialdemokraterna. Reinfeldt och Sahlin skulle utan tvekan kunna bilda ett nytt radarpar efter den här högerkongressen. Skall man tolka Ohly så skulle han nog också trivas i det sällskapet. Men vad säger vänsterpartisterna ute i landet? Vad säjer vänsterpartiets väljare?”

Dom glömde såklart att ta med Leif Pagrotskys starka försvar för en förstärkt kulturpolitik och en hel del annat smått och gott.
Frågan kvarstår dock, var det för detta jag blev socialist och hur många kommer att orka rösta på de rödgröna om ett år? Kan det verkligen räcka med att borgarna är värre för att uppbåda tillräcklig entusiasm för att vinna?

Inga kommentarer: