2010-06-03

Behandlingen av Dror Feiler

Henning Mankell i Ekot:
– Det var ingen av svenskarna som blev angripen då, men när vi gick av blev en av oss, Dror Feiler, väldigt hårt åtgången. De ville att vi skulle lämna ifrån oss våra pass, vilket vi motsatte oss. Då fick Dror en väldigt omild behandling, han blev neddragen och de satt på honom. När jag försökte protestera blev jag tillsagd att lugna mig.

Mehmet Kaplan i Ekot
– Under tiden togs en annan av våra svenska aktivister, Dror Feiler, in i rummet och han blev nedtagen på golvet och trampad på med ansiktet mot golvet. Han fick skrapsår i både ansiktet och huvudet av två fullt beväpnade soldater som sedan band fast honom och förde ut honom.

Victoria Strand i Expressen
- Han ville inte lämna ifrån sig sitt pass, då sparkade de ner honom, sparkade mot hans huvud. Han har märken efter fötter och ett stort jack i huvudet, säger Victoria.
När gruppen skulle transporteras till fängelset med en gallerförsedd buss var Dror Feiler den ende som inte fick sitta med dem.
De tvingade av honom kläderna, tog av hans hårspänne. Han var halvnaken framför 300-400 soldater. Det var oerhört förödmjukande.

Inga kommentarer: