2013-03-21

DOC LOUNGE 26 mars

Än en gång har vi äran att samarbeta med SKISSERNAS MUSEUM. Denna gång är det dags för Skånepremiären av Bigert och Bergströms The Weather War. Det blir en helkväll där konst och väderfenomen står i centrum, med finbesök från en av filmens regissörer – Lars Bergström. Mycket nöje!



THE WEATHER WAR
Av Bigert & Bergström // Sverige 2012 // 58 min
The Weather War är en film om människans strävan att kontrollera vädret och tämja dess kraft för egen vinning. I en mix mellan land art performance och road movie, reser konstnärsduon Bigert & Bergström till USAs tornadobälte med sin maskin och skulptur, The Tornado Diverter, för att stoppa en tornado. På vägen ges exempel ur historien om hur meteorologin utvecklats i symbios med militära mål. I ett större perspektiv visar filmen på de globala klimatförändringar som dagens människa står inför. I Bangladesh byggs skyddsmurar mot kommande översvämningar. I Kina skickas raketer mot hotande regnoväder. Och i Italien avfyras kanoner mot hagel för att skydda årets vinskörd. The Weather War är producerad av Ginestra Film i samproduktion med SVT K-Special och med stöd av Svenska Filminstitutet.
GÄSTER: Lars Bergström, ena halvan av konstnärsduon, är med oss under kvällen och svarar på era frågor efter filmen.
LIVE:  TURN OFF YOUR TELEVISION. När solen tittar fram är detta den givna musiken att ha i hörlurarna. Med deras mjuka melodiska folkrock vaggar de in er i den perfekta vårstämningen.
   I oktober förra året släppte TOYT nytt album och det har tagits väl emot av publiken.
   “Turn Off Your Television have the potential to be massive this year, and one listen of their back catalogue will have you craving more.”The Music Ninja
Lyssna här!
DJ: Caroline Andersson (SKISSERNAS MUSEUM) tar fram riktiga godbitar från sin vinylsamling för oss denna kväll.
Mats Bigert och Lars Bergström är en konstnärsduo som bor och arbetar i Stockholm. De började samarbeta 1990 och har sedan dess skapat många konst- och filmprojekt, bland annat för offentliga miljöer både i Sverige och utomlands.
MAT&BAR: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00 PRIS: 80kr / Student 60kr / GULDKORT (fri entré hela våren) 300kr
The Weather War, 2012, official trailer

Inga kommentarer: