2013-09-19

Fundamentalist i regeringen av Göran Persson

Så var det dags även i Sverige. Att religiös fundamentalism tar för sig allt mer av den politiska makten i många länder har vi sett många exempel på. Mig veterligen är det första gången någon fundamentalist tagit sig så högt i Sverige. Riksdagen har ju hyst några ganska otäcka homofoba sektmedlemmar men att en sådan kan nå regeringen i Sverige känns nästan overkligt.
   Det är faktiskt bara ett halvår sedan Omar Mustafa jagades bort från den socialdemokratiska partistyrelsen efter en veritabel häxjakt. Han var ordförande för Islamiska förbundet, en bred muslimsk organisation.
   Elisabeth Svantesson har varit medlem i Livets Ord och är nu medlem i Kristet center i Örebro, två extrema kristna sekter. Att hon dessutom har ett förflutet som ledande för "Ja till livet", en organisation som förvägrar kvinnor den självklara rätten att besluta över sina egna kroppar, mildrar inte precis bilden av en religiös fanatiker.
   Inte för att det saknats argument tidigare för att avskeda nuvarande regering om ett år men jag har i alla fall fått ett starkt till.

Inga kommentarer: