2022-06-16

Nu är det sommarlov

 
Sommarlund på Klostergården 15/6

Så var det dags att önska alla VB:s vänner en glad sommar. Nu tar vi ledigt ett tag efter 21 varierade och intressanta nummer om man nu får säga det själv. De som fr a skall ha tack för detta är de olika skribenterna som skrivit i så olika ämnen under våren.
   Vi kommer tillbaka till hösten om allt går enligt planerna. Nästa nummer kommer den 19 augusti.

För den vidare framtiden är situationen mer osäker. Jag har som tidigare meddelat att detta är mitt sista år som redaktör för VB. Tidningen startades som bekant av VPK 1975. Mycket har hänt sedan dess både politiskt och medialt. VPK har blivit v och det är inte längre politiskt nödvändigt, kanske inte ens önskvärt, att hålla sig med en tidning. Varken i Lund eller i riket som helhet.
   Frågan har ställts till v-lund om att göra något för VB:s framtid. Visst, så klart svarade man och bollade elegant tillbaka till de personer som motionerade om detta till partiets årsmöte. Dessa har efter bästa förmåga använt sina kontaktnät för att hitta intresserade. Enligt vad jag vet så har det inte gett något resultat så här långt.
   De har formulerat en annons efter redaktörer för framtida utgivning som man kan läsa här.
   Hur det än blir med detta sökande efter en framtid så lovar jag att ta hand om hösten om skribenterna och hälsan står oss alla bi.
Göran Persson, red

 


En mer än hundraårig sanning
men vad skall vi göra åt eländet?
Se där, något att fundera på i hängmattan. 

Inga kommentarer: