2022-09-15

Efter valet 2022 av Helena Falk & Steingrimur Jonsson

Vänsterpartiet Lund gjorde en fantastisk valrörelse 2022. Vi blev kommunens fjärde största parti, vi ökade från 8,6% till 11%, vann ett mandat i kommunfullmäktige och blev totalt sju. Stort tack till er alla som var med och gjorde så bra arbete: Ringde medlemmar och sympatisörer, var med i valstugan, delade ut flygblad – med mera, med mera, med mera. Alla gjorde allt de kunde; mer än så kan ingen gjöra.
   Två kamrater sticker ut. Dem vill partiet särskilt uppmärksamma och tacka. Det känns som de jobbade 24 timmar om dygnet, under flera veckor. Det är våra två partiföreträdare, Jesper Sahlén och Peter Hang. Jesper har varit partiföreträdare hela mandatperioden. Peter har sedan i våras vikarierat för Helena Falk under hennes föräldrarledighet. Peter slutar nu för att börja på sitt drömjobb. Vi gratulerar honom och önskar lycka till. 


Ytterligare en kamrat bör nämnas. Det är Clas Fleming som är vår fina valstugas store beskyddare. Fixar och donar när så behövs, arrangerar flytt till Stortorget vid varje val, och tillbaka hem i trädgården där valstugan bor mellan valen. Dessutom sköter Clas om alla våra bockar, ett 40-tal som släpps ut på betesmarken i valrörelsen och sedan samlas in efter valen. En del har under friheten fått utstå lite våld och blivit skadade. Men Clas tillsammans med flera går då in i rollen som bockdoktorer och läker såren. Stort tack, Clas.
   Nu ser vi framemot samarbete med de partier som ligger oss närmast, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Om vi kommer att ingå i kommunens styre eller blir i opposition den kommande mandatperioden återstår att se.
   Stort tack ännu en gång till alla er som gjorde denna fantastiska valrörelse som gav oss detta fina valresultat.
Helena Falk, gruppledare, Steingrimur Jonsson, ordförande, Vänsterpartiet Lund

Inga kommentarer: