2019-03-07

Friday for Future alla fredagar

 
Välkomna på demonstration för klimatet, varje fredag någon gång mellan 10- 13 på Stortorget.
 

Manifestation för klimatet på Stortorget
kl.10.00 den 15 mars

Den 15 mars kommer ungdomar strejka över hela världen från USA till Europa och Australien. Därför uppmanar vi alla lundastuderande ungdomar att lämna sin skola och bege sig mot Stortorget kl. 10.00 den 15 mars där vi ansluter oss till FridaysForFuture-demonstrationen som pågått sedan förra året och visar vårt stöd.
   Lunds ungdomar står tillsammans med Greta och ungdomar världen över för klimatpolitik på riktigt! Alla politiker och aktörer i samhället måste förstå att vi är mitt i en kris, en klimatkris, vilket kräver att vi handlar därefter. Det arbete som görs idag för att klara klimatmålen är inte i närheten av det som krävs. Desto längre beslutsfattare väntar med att inse detta desto större blir den börda som ni lämpar över på oss yngre generationer som måste städa upp efter er.
   Vi kräver minskade utsläpp NU och vi kräver det på ett rättvist sätt. Svenskarna är det 15e värsta folket i världen när det gäller klimatutsläpp per person, därför har vi också ett stort ansvar att minska våra utsläpp snabbt. För att nå 1,5 graders målet krävs ca 16 % utsläppsminskningar årligen med start i år. För detta krävs handling på internationell och nationell nivå men också att vi agerar lokalt. Världen kan inte vänta längre. Vi kräver KLIMATRÄTTVISA!
   Vi vädjar till alla som tar del av detta men inte kan delta i Lund startar ett likartat evenemang i sin ort. Ju fler aktioner, desto större chans till förändring!           

Inga kommentarer: