2009-04-16

Pressgrannar: ”efter arbetet”

Nummer 9 av tidningen är full av intressant ekonomisk och politisk debatt och ögonöppnande reportage. Vi bör förstås läsa den. Debattera och ifrågasätta. Nedan några citat om globaliseringen, chefslönerna i fackföreningsrörelsen och vad det innebär att vara lågavlönad.
”Globaliseringen är ingen ursäkt: Ekonomin är blixtsnabb när det gäller att flytta miljarder på konton över jorden. Men den verkiga ekonomin, den som handlar om handel, produktioner, marknad och arbete är mycket långsammare och mindre global.” Johan Ehrenborg, Sten Ljunggren.
”Lägsta chefslön i i arbetarrörelsens pensionsbolag är 61 500! Jag vet inte… Det verkar inte som om LO-ledningen helt enkelt begriper vilken låtsasvärld de lever i. Det handlar inte om kommunikationsproblem. Det handlar om att man gör fel.” Johan Ehrenborg.
”Det kommer att bli vi lågavlönade skattebetalare som får betala priset för att sätta ekonomin på fötter igen”. ”efter arbetet” citerar ett inlägg i radioprogrammet OBS av Håkan Arvidsson, universitetslektor med en årsinkomst på 545 000 kronor.
Läst av Gunnar Stensson

Inga kommentarer: