2012-03-08

Doc Lounge tisdag 13 mars

Nästa vecka blir det lundapremiär på en ny svensk film om en av Beat- rörelsens viktigaste spelare, inramat av avantgardistisk jazzmusik från Lund/Köpenhamn, en dj:ande litteraturvetare och två hyllade regissörer. Välkommen till Doc Lounge goes Beat!
LOVE  ALWAYS, CAROLYN A film about Kerouac, Cassady and Me ( Sv, 2012, 70 min) English with swedish subtitles
REGI:
Maria Ramström och Malin Korkeasalo
GÄSTER:
Regissörerna Malin och Maria kommer på besök för att berätta om filmen och svara på frågor.
DJ: I dj soffan denna kväll hittar vi litteraturvetaren Neal Ashley Conrad Thing  som spelar Beat- inspirerad musik och inleder filmen.
LIVE:
Anton Jansson med vänner spelar avantgarde jazz när det är som bäst. Anton Jansson är från Lund men går nu på musikhögskolan i Köpenhamn
MAT: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd  för 69 kr. I baren säljs det också vin, öl, kaffe mm.
TID: Dörrarna öppnar 19.00  Film ca 20.00 PLATS: Mejeriet, Stora Södergatan 64 ENTRÉE: 60 kr eller Guldkort  (fri entré hela våren)  300 kr

Love Always Carolyn är ett intimt porträtt av Carolyn Cassady, kvinnan som aldrig lyckats undfly sin döde makes episka missöden. Som hustru och älskarinna till Beat-ikonerna, Neal Cassady och Jack Kerouac, möter vi här den nu 89-åriga Carolyn i hennes envisa kamp att utmana myten, återta rätten till sin privata historia och försvara minnet av de män hon älskade.

Om Beat- rörelsen
Beat Generation eller beatnikrörelsen var en amerikansk social och litterär rörelse som började på 1950 talet. Medlemmarna i Beat-generationen var nya bohemiska frihetskämpar, som gav uttryck för sin spontana, ibland röriga, kreativitet. Beat-författarnas verk var kontroversiella både i dess förespråkande av olikhet, det udda, och deras annorlunda stil. De var både direkt och indirekt påverkade av de europeiska trenderna inom existensiell filosofi. Allen Ginsbergs Howl, William S. Burroughs Naked Lunch och Jack Kerouacs On the Road är bland de främsta och kändaste exemplena på Beat - litteratur.
Love Always går upp på Biografen Kino fredagen den 16 mars.

Inga kommentarer: