2018-09-13

Ytterligare lite ogrundat snack om Lund efter valet
av Gunnar Stensson

Anders Almgren, S, kommer att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande, antingen i majoritet eller - hellre - i minoritet.
   Björn Abelsson basar över byggandet.
   Karin Svensson Smith, MP, hamnar - ibland - på samma linje som Anders och Björn - eller övertygar dem om att hennes egen ståndpunkt är den rätta. Ibland kommer hon överens med Lars V, C.
   Hon kasserar, tillsammans med Ulf Nymark, MP, översiktsplanen, gör Höjeådalen till naturskyddsområde och räddar den från exploatörerna i Staffanstorp.
   Karin och Ulf stoppar alla motorvägsbyggen efter framgången med Norra ringen. Men de köper inte bilar för att offentligt förstöra dem som legenden Gunnar Sandin.
   FNL, som förlorade kampen mot spårvagnar på Laurentiigatan, vinner sympatier genom att gräva ner fyrspåren och järnvägsstationen – eller åtminstone argumentera för det.
   Partiet ökar dessutom skepsisen mot Fritt sök och i förlängningen mot det fria valets utformning. Kanske till och med mot skolpengen som skapar kaos både i kommunala skolor och så kallade friskolor. Men de lyckas inte stoppa Hedda Andersson-gymnasiet.
   Centerpartiet lyckas nästan alltid vara konsekvent tack vare Lars V Andersson som minns allt om nästan allt.
   Vänsterpartiet driver den politik som Socialdemokraterna borde föra, men dessutom orerar Mats Olsson om det mesta.
   Philip lovemeImaliberal Sandberg uträttar mindre än vad väljarna tror när de möter hans leende på bussarna.
   Kvinnorna i Lund slöt upp bakom Maja Grubelics F! och räddade två mandat. Vänstern älskar dem. De hamnar nästan alltid rätt i omröstningarna.
   Kristdemokraterna funderar på att bjuda in Bert Karlsson för att få drag under galoscherna.
   MUF, Moderata studenter och Moderat skolungdom är lika trötta på Mats Helmfrid, Louise Rehn Winsborg och Christer Wallin som väljarna och VB varit ända sedan millennieskiftet. Efter valförlusten vill de byta ut alla tre.
   I stället ska Fredrik Ljunghill leda partiet i förhandlingarna om Lunds framtid. Som motvikt äntrar en gammal elefant scenen: Göran Brinck.
   Lunds ensammaste politiker är Sverigedemokraten Hans-Olof Andersson. Han gör ingenting.

Inga kommentarer: