2007-04-12

Ett brev betyder så mycket
av Lucifer

Att Internets spridning har gett oss nya former för politisk opinionsbildning och mobilisering är ingen nyhet, även om det ännu är oklart hur mycket det påverkar svensk politik. Taskiga hemsidor fanns det gott om i förra valrörelsen, men det är ju inte allt. Ibland fungerar webben som nyhetsförmedlare, andra gånger handlar det om namninsamlingar för underskrifter på uttalanden och vädjande om stöd.
Men jag måste nog säga att jag häromdan stötte på en innovation. Som bekant försöker moderaterna genom vår rödbrusige försvarsminister Mikael Odenberg (m) få igenom ett förslag där all svensk internettrafik som korsar landets gränser ska skördas och tröskas av FRA. Jo, FRA är den hemliga avlyssningsorganisationen som brukar byta äpplen mot päron med kollegorna i andra länder. Nu föreslås på den pigga sajten www.selig.se att man så att säga förekommer den nya lagstiftningen. Förslaget är att man ska skicka en kopia på varje privatbrev man sänder iväg till adressen mikael.odenberg@defence. ministry.se och tillfogar kommentaren [Kopia av detta meddelande skickas till försvarsdepartementet för övervakningsändamål. De vill ju ändå läsa min e-post.]
Såvitt jag förstår är det fullt lagligt att göra så och rimligen bör det också vara ganska effektivt som opinionsbildning. Det ska bli spännande att se om det tar skruv.

Inga kommentarer: