2007-04-26

Notiser

Valborgsmässofirandet vid Höje å
Studenternas folkdanslag medverkar i årets valborgsmässofirande i St Lars. Studenterna bjuder upp till dans i valborgsmässofirandet vid Höje å. Det blir dansuppvisning i den gamla danspaviljongen och dessutom hoppas de få med sig publiken i en långdans och i vals och schottis. Det är första gången det sker och vi hoppas det är inledningen på en lång tradition.
Annars firas det på det traditionella sättet.
Röda Kapellet samlar Klostergårdsborna till en liten upptaktskonsert i centrum klockan 18.45.
Firandet nere vid ån inleder de sedan med ett par musiknummer.
Klockan 19.30 hälsar Lunds allmänna sångförening våren välkommen.
Karin Stensson håller vårtalet. Klockan 20.00 tänds bålet. Samtidigt börjar folkdanslagets dansuppvisning. Arrangerar gör som vanligt de senaste åren Klostergårdens Byalag.

Förstemajkonsert med Brecht: Exil och det kommande kriget
I år kan man runda av 1 maj med en lyrisk konsert på Stadshallen. Vi gästas av vänsterkören Oktotoberkoret från Köpenhamn och på programmet står musik till texter av Bertolt Brecht. Brecht hade en förmåga att omge sig med intressanta musiker och tonsättare: Kurt Weill, Hanns Eisler , Paul Dessau och till dessa läggs nu också Håkan Carlsson. Den senare har nämligen satt raffinerad musik till några av Brechts Svendborgdikter. Namnet kommer sig av att Brecht mellan 1933 och 1939 bodde som landsflykting nära Svendborg på sydsidan av Fyn och där skrev en diktsamling om exilen och det krig som var på väg. Nu blir det inte bara Svendborgdikter: Oktoberkören har desutom med sig Birgitte Bruun, en av Danmarks utomordentliga Brechttolkare, som kommer att sjunga några stycken av Kurt Weill, t.ex. den inte okända Sjörövar-Jenny och den oförlikneliga Surabaya-Johnny
Arrangörer av konserten är ABF och Vänsterpartiet, och den är alltså en trappa upp i Stadshallen kl 19.00 den 1 maj.
Kom i tid, det kan bli trångt!

Konsert med Röda Kapellet
Lärandets lov – om Bertolt Brecht och hans musikanter
Lyssna på Röda Kapellet tillsammans med litteraturprofessorn Rikard Schönström. Fredag den 27 april kl 18.00 i Språk- och litteraturcentrums hörsal.
Rikard Schönström har länge intresserat sig för Bertolt Brechts mångsidiga författarskap.
Röda kapellet spelar ett antal godingar över rykande aktuella teman som krig och fred, vemod, politik och kärlek: Lärandets lov, Sjörövar-Jenny, Macke Kniven och flera andra.
Gratis inträde.
Välkomna! Röda Kapellet

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, kul att du har veckobladet som blogg nu, det är snyggt upplagt och stilrent, lätt att läsa och följa. :)

Kan tipsa om att Röda Flåset - Lunds revolutionära ungdomsorkester kommer att komma upp med en ny hemsida snart. Jag kan ge dig adressen sen när den är klar!

Vi tänkte i alla fall åka på G8-möte i Tyskland i Juni. Då kommer nog hemsidan vara klar med uppdateringar och sånt.

Ska Röda Kapellet också till Tyskland på G8-möte i sommar?