2009-03-05

DC-tennis Sverige-Israel: "Stoppa matchen!"


www.stoppamatchen.se



Matchen ska stoppas!

Skolka från jobb och skola fredag den 6/3!
Kom och delta i en aktion mot invigningen av Davis Cup-helgen, och visa ditt stöd för det ockuperade Palestina.
ISM kommer på fredag den 6/3 att delta i en aktion mot invigningen av DC-helgen där Sverige planeras möta Israel i tennis. Genom aktionen vill vi visa vår avsky för att apartheidstaten Israel får ha sportsligt utbyte med omvärlden. Aktionen är en del av det krav på idrottslig, såväl som politisk och ekonomisk, bojkott av staten Israel som ISM ställer sig bakom.
Vi samlas redan kl 08.00 på fredagen vid Coop Forum på Stadiongatan och uppmuntrar samtidigt alla som vill att komma och delta. Om du inte är morgonpigg, eller har andra förhinder, går det bra att ansulta senare under dagen, vi kommer vara kvar till matchen är stoppad.
Aktionen är öppen för alla och exempel på aktiviteter som kommer genomföras är protester, gatuteater, musik, och blockad. Tillsammans kan vi visa att vi inte accepterar att representanter för den israeliska staten sportar i Malmö, allt medan ockupationen och våldet fortskrider mot Palestinas folk.
Så kom dit och visa ditt stöd för det ockuperade Palestina och din avsky för den israeliska ockupationen.
För ett fritt Palestina! Bojkotta Israel!
ISM

ISM-Sverige är den del av det världsomspännande nätverk av aktivister som går under namnet International Solidarity Movement. Vårt mål är ett stopp för den israeliska ockupationen av de palestinska områdena, och våra medel är icke-våld och direkt aktion.
ISM-Sverige är oberoende som grupp och organisation. Då vi deltar i aktiviteter i Palestina förbinder vi oss dock att följa de riktlinjer som ställts upp av ISM-Palestina.
ISM-Sverige är partipolitiskt och religiöst obundet.





Talare och musikartister till demonstrationen 7 mars är nu klara!
Talar på Stortorget innan demonstrationen (kl 11-12)
Per Gahrton
Ordförande Palestinagrupperna Sverige. Tidigare riksdagsman, EU-parlamentariker och språkrör för Miljöpartiet.
Lars Ohly
Partiledare för Vänsterpartiet och riksdagsledamot med ett långt engagemang i Palestinafrågan bakom sig
Dror Feiler
Svensk-israelisk tonsättare, musiker och konstnär. Feiler gjorde sin värnplikt i Israel som fallskärmsjägare, men 1970 som en av de första “refuseniks“, de israeliska motståndare till den israeliska politiken gentemot palestinierna, vägrade han att tjänstgöra i områdena som kom under israelisk militärt styre som ett resultat av Sexdagarskriget 1967. Han är idag (2008) ordförande i föreningen Judar för israelisk-palestinsk fred i Stockholm och ordförande för European Jews for a Just Peace ( EJJP).

Inga kommentarer: