2010-03-18

Studiecirkel om Afghanistan

"I svårbedömbara lägen bör man vända sig till Ahmed Rashid, rådgivare till världens alla härskare och kunnigare om Afghanistan än någon annan", skrev Olle Svenning nyligen i Aftonbladet. Det är precis vad vi tänker göra.
Studiematerial är kapitlen som handlar om Afghanistan i Ahmed Rashids "Vägen mot kaos – USA:s politiska haveri i Afghanistan, Pakistan och Centralasien".
Den pakistanske journalisten Ahmed Rashid har bevakat utvecklingen i den här delen av världen i trettio år. Hans tidigare böcker "Talibanerna" och "Jihad" blev internationella bästsäljare. Nu granskar han hur det går med den utlovade uppbyggnaden av Afghanistan. Hans dom är hård: narkotikaekonomin blomstrar, al-Qaida har vind i seglen och talibanerna växer sig allt starkare i takt med att lokalbefolkningen reagerar mot den utländska militära närvaron och de uteblivna förbättringarna.
Välkommen att delta i vår studiecirkel om Afghanistan. Du behöver inga förkunskaper. Vi läser och diskuterar tillsammans. Vi planerar att ses vid fyra tillfällen med start måndagen den 11 april.
För att anmäla dig mejlar du anders.davidson@telia.com.
Hör också av dig om du har frågor.
Afghanistansolidaritet Skåne

Inga kommentarer: