2013-02-21

DOC LOUNGE 22 Februari

CALL ME KUCHU
av Malika Zouhali-Worrall, Katherine Fairfax Wright  / USA, Uganda 2012 / 87 min.
Ugandas regering planerar att införa en ny lag. En lag som skulle innebära att homo-sexualitet kan straffas med döden. David Kato är Ugan-das första öppet homosexuella man och en viktig profil inom HBTQ-kretsarna i Uganda. Tillsammans med andra HBTQ-aktivister driver han en kamp mot att stoppa det nya lag-förslaget.
   Som öppet homosexuell i Uganda är förföljelse och förtal vardag. Genom landets media sprids bilder på homosexuella personer där de anklagas för att bl.a. ha anknytningar till terroristgruppen Al Qaida, religiösa ledare predikar och uppmanar till förföljelse av homosexuella medan myndigheterna står vid sidan av och ser på utan att ta aktion för att motarbeta situationen.
   Dessa förföljelser når en dag sin kulmen när David Kato blir brutalt mördad i sitt hem, en händelse som skakar hela HBTQ-rörelsen i Uganda, men trots alt detta slutar inte aktivisterna kämpa och hävdar envist sina rättigheter.
   Möt Ugandas “Kuchus” i denna fängslande dokumentär om HBTQ-aktivisters dagliga kamp för existens och lika rättigheter i ett land som vänt dem ryggen.GÄSTER & SAMTAL: Precis hemkommen från Uganda gästar Petter Forkstam oss denna kväll och ger oss en rykande färsk rapport om sina erfarenheter från Uganda och hur situationen ser ut för HBTQ-personligheter där idag.
DJ: Klubbarrangören Karin Bäckman & Klubb DecaDANCE crew styr upp de rätta takterna från djsoffan!
MAT&BAR: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00 PRIS: 80kr / Student 60kr / GULDKORT (fri entré hela våren) 300kr

Inga kommentarer: